
ترکیه به ژنرال حفتر و حامیانش درباره حمله به نیروهای نظامی خود در لیبی هشدار داد

وزیر دفاع ترکیه روز یکشنبه هفتم دیماه هشدار داد که در صورت هرگونه حملهی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر و حامیانش به نیروهای ترکیه در لیبی، آنها را «هدف مشروع جنگی» در نظر خواهد گرفت.
حلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه، که با هدف سرکشی به نیروهای نظامی کشورش به پایتخت لیبی سفر کرده است، ژنرال حفتر را «جنایتکار جنگی» خواند.
ترکیه حامی دولت آشتی ملی لیبی است که طرابلس و نواحی شمال غرب این کشور را در اختیار دارد. نیمه شرقی این کشور نفتخیر اما در تصرف نیروهای ژنرال حفتر است که کشورهای مصر، روسیه، امارات و فرانسه از حامیان آن به شمار میروند.
آقای آکار در جریان بازدید اخیر خود از نظامیان ترکیه در طرابلس گفت که خلیفه حفتر بهتازگی اقدامهایی در جهت هدف قرار دادن نیروهای ترکیه در لیبی در پیش گرفته و حامیانش را به حمله علیه نظامیان ترکیه فراخوانده است.
وزیر دفاع ترکیه همچنین از ژنرال حفتر به دلیل اینکه همزمان با این اقدامها، خواهان پشتیبانی کلیه احزاب از مذاکرات سیاسی شده است، به شدت انتقاد کرد.
پارلمان ترکیه در روزهای اخیر، مجوز حضور نظامی این کشور در لیبی را برای ۱۸ ماه دیگر تمدید کرده است.
نمایندگان پارلمان ترکیه، نخستینبار در ژانویه ۲۰۲۰، مجوز یکساله حضور ارتش این کشور در لیبی برای حمایت از دولت لیبی در مقابل نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر را تصویب کرده بودند.
پارلمان ترکیه مجوز حضور ارتش این کشور در لیبی را تمدید کرد
آقای آکار خطاب به ژنرال حفتر و حامیانش هشدار داد هر گونه اقدامی علیه نیروهای نظامی ترکیه در لیبی، نیروهای «این جنایتکار جنگی» در هر نقطهای از منطقه به عنوان «اهداف مشروع جنگی» تلقی خواهند شد.
وزیر دفاع ترکیه افزود، نیروهای ژنرال حفتر و حامیانش «راهی برای فرار» نخواهند داشت.
او همچنین تنها راه برونرفت از شرایط حاکم بر لیبی را «دستیابی به راه حلی سیاسی» دانست و گفت: «هر اقدام دیگری غیر از آن، اشتباه خواهد بود».
از زمان سقوط معمر قذافی دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱، این کشور دچار بحران جنگ داخلی است.
دو روز پیش، دبیرکل اتحادیه عرب با انتقاد از سیاست خارجی ایران و ترکیه، حکومت این دو کشور را به «قلدری منطقهای» متهم کرد و افزود، سران این کشورها سودای احیای امپراطوریهای گذشته خود را در منطقه کشورهای عربی دارند.
کمتر از یک ماه پیش نیز دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت گفته بود، تجزیهوتحلیل عکسهای چهار موشک هدایتشونده ضد تانک در لیبی نشان میدهد که یکی از آنها «مشخصات» موشک دهلاویه ساخت ایران را دارد.
این گزارش تصریح کرده است، دبیرخانه سازمان ملل قادر نیست که تشخیص دهد آیا این موشک هدایتشونده با نقض تحریم قطعنامه ۲۲۳۱ به لیبی منتقل شده است یا خیر.
بیشتر بخوانید
پایگاه روسیه در سودان؛ چالشها و رقابتهای ژئوپولیتیکی
عذرخواهی جنجالی روزنامهنگار لبنانی؛ حزبالله منتقدان حامی خود را هم سرکوب میکند
بایدن ممنوعیت خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش آمریکا را لغو کرد